Dode Ijzer

La promenade Dode IJzer explore le Westhoek à la hauteur de Poperinge et de Roesbrugge-Haringe. Elle prend son départ au Dode IJzer, un ancien méandre du fleuve qui traverse le centre de Roesbrugge. Un sentier longe le Zwijnbeek, l’Yser et le Heidebeek qui forment une frontière naturelle. De paisibles sentiers de campagne mènent au petit village pittoresque de Haringe. Une jolie balade au gré de paisibles chemins.

In de schaduw van de het Roesbrugse marktplein , alwaar zomers de huiszwaluwen hun nesten onder de dakgoten bouwen , stap je naar de Rohardusbrugge.  Meteen het startpunt van onze wandeling en het ontstaan van Roesbrugge want hier in de 12de eeuw werd door ene Rohardus over de Isera of’ het heldere water ‘ een brug geworpen.  Meteen nemen we net over de Ijzerbrug het verend graspad alwaar we in de informatieluifel onze kennis over de Ijzer en de vallei kunnen aanvullen.
Een voetgangersbruggetje neemt u mee over de Dode Ijzer en door vette weiden waar in de zomer koeien grazen en het best opletten is voor de vele taartenvlaaien.  We krijgen er een prachtig zicht op de Ijzervallei : zijn bedding , zijn oevers.  Maar ook het pittoreske dorpje laat zich kenmerken aan de horizon waarbij hoog boven de daken van het gewezen gemeentehuis , de kerktoren torent en de resten van het brouwershuis in empirestijl prijke.

Wandelnetwerk
52-3-2-1-96-54-53-52

Sources : https://shop.westtoer.be/fr/produit/circuit-dode-ijzer /  http://toebakstapper.skynetblogs.be/archive/2008/09/12/provinciale-wandelroute-dode-ijzerwandelroute.html

 

 

L’ensemble des photos de la série :

 

 

 

You may also like

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée.