Cabin Art 2013 Sint-Idesbald

 

Voir aussi le site de Sabine Pauwaert

Cabin Art 2013 Sint-Idesbald

1 juni – 30 september, Zeedijk

De jurering is achter de rug, uit meer dan 70 inzendingen heeft de jury 25 deelnemers geselecteerd.

De deelnemers moesten een schets indienen en een presentatie van eerdere werken. De wedstrijd was open voor iedereen, van amateur t/m pure professioneel. Het thema was vrij voor deze 2013-editie.

Op 1 juni vanaf 9u30 komen de deelnemers hun werken maken, ofwel rechtstreeks op hun cabine of bezorgen ze hun paneel die ze thuis realiseerden.

De meesten kiezen voor een live-performance op 1 juni.

Ook op 1 juni wordt Herr Seele verwacht, die dit jaar de peter van het evenement is.

De deelnemers komen van overal, wel vooral uit ons land en hebben een uitéénlopende leeftijd. Er zitten diverse studenten van het KASK in Gent bij, voor velen dé kunstschool bij uitstek !

Vele takken uit de kunstwereld komen aan bod : kalligrafie, foto-kunst, scènes uit stopfilms, strips, hedendaagse kunst, moderne kunst, grafische ontwerpen, sculpturen, cartoons, graffiti, illustraties, ….

Een deelnemer kreeg onlangs 5 pagina’s aandacht in de magazine Openbaar Kunstbezit Vlaanderen, een andere won de Zilveren Hoed Cartoonale Knokke 2013, vele anderen hebben prachtige referenties.

De bedoeling was dat de kwaliteit naar boven ging, dit zal duidelijk gemerkt worden in 2013.

Cabin Art is een organisatie van de Handelaarsbond St-Idesbald ism de dienst Cultuur van de gemeente Koksijde en YesArtGallery St-Idesbald.

 


 

You may also like

3 commentaires

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée.